De Leistert

Glamping is helemaal in. Het is een vorm van kamperen die veel meer mensen aanspreekt dan alleen de mensen die van primitieve vakanties houden. Een glamping Nederland is dan ook zo gevonden tegenwoordig. Maar wat is het eigenlijk, en waar kun je zo’n glamping vinden? Dat ontdek je hier.

De Leistert

Wat is een glamping?

Een glamping is een camping, maar dan luxe. Op een glamping hoef je bijvoorbeeld niet je eigen tent mee te nemen. Er is al een tent opgezet waar jij in kunt slapen. De term glamping wordt gebruikt voor allerlei luxe ofwel glamorous kamperen. Er zijn echter geen regels over wanneer iets een glamping is. Er zijn dan ook veel verschillende soorten. Zo is er bijvoorbeeld een versie waar je ook verwarming in de tent hebt. Maar er zijn ook glamping  tenten met een eigen badkamer en toilet. Soms staat er  zelfs een echt bed in zo’n tent voor wie niet op een luchtbed wil slapen. In essentie betekent het dus kamperen, maar dan met veel meer luxe. En toch dicht bij de natuur in een tent. Voor veel mensen is dit de ideale tussenweg.

Glampings in Nederland

Ook in ons land zien we steeds meer glampings voorkomen. Hoewel Nederlanders echte kampeerders zijn, worden ook zij langzaam veroverd door het glamping leven. Het leuke van glampen in Nederland is dat het ook kan wanneer je eigenlijk niet naar het buitenland kan om welke reden dan ook.