Er zijn ontzettend veel spiegels op de markt met verschillende vormen. De traditionele vormen zijn de vierkante en rechthoekige spiegel, maar je hebt ook ronde, hexagoon, driehoekige en ovale spiegels. Doordat er zo veel vraag is naar allerlei creatieve vormen en maten spiegels, is er heel wat te vinden op de spiegel markt. Naast dat er zoveel vormen zijn, zijn er ook nog varianten in spiegels. Bijvoorbeeld een effect dat je meerdere spiegels in één hebt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Een spiegel kan echt een bepaalde look geven aan je kamers. Als je elke vorm in een kamer zou proberen, zou je erachter komen dat er ook vormen zijn die je echt niet vindt passen.

Wat is het beste?

Het kan best een uitdaging zijn om een spiegel vorm uit te zoeken voor een bepaalde kamer. Als je voor een traditionele look wil gaan zijn een rechthoekige en vierkante spiegel de beste keuze. Als je de focus echt op de spiegel zelf wil leggen, kun je het beste kiezen voor een andere vorm. Voor een minimalistische look kun je kiezen voor een ronde of een ovale spiegel.

Effect en grootte

Een spiegel brengt een bepaald effect in een kamer en dat is ook het effect wat je wil bereiken. Een spiegel kan de nadruk leggen op bepaalde details in een kamer en kan een donkere kamer mooi oplichten. Dit zorgt ervoor dat de kamer meer uitnodigend is. Een mooie spiegel is dus echt een must-have voor in huis. Ook is het belangrijk om op de grootte van de spiegel te letten. De grootte is te bepalen aan de hand van de muur waar de spiegel aan komt te hangen. Een kleine spiegel is geschikt voor een kleine muur en een grotere spiegel is dus beter voor een grote muur. Simpel maar effectief.