Wanneer je als therapeut ook cupping aanbiedt is het handig om te weten welke cupping set je het best kunt aanschaffen. Zo heb je namelijk sets die speciaal zijn gemaakt voor cupping op het gezicht. Deze cups zullen dat iets minder hard zijn omdat de huid op het gezicht nogal gevoelig kan zijn. Verder heb je ook sets die bestaan uit alle cups die er zijn. Zo krijg je dus grote en kleine cups, harde en zacht zodat je in elke situatie de juiste cups kunt gebruiken. Tegenwoordig komen alle sets met een handpomp. Vroeger werd cupping gedaan door middel van een cup die werd verwarmd met een vlam. Dit is niet de meest veilige manier laat maar zeggen en daarom wordt het ook bijna niet meer verkocht. Tegenwoordig wordt er een handpomp meegeleverd waarmee je gemakkelijk de druk kan reguleren in de cup.
De oorsprong van cupping
Waar komt cupping eigenlijk vandaan? Cupping werd vele eeuwen geleden al toegepast. Dit werd gedaan door de Grieken en Egyptenaren. Zij hadden natuurlijk een andere doeleinden dan wij het nu voor gebruiken. Wij hebben nu hele cupping sets zodat we ons huid weer helemaal kunnen laten stralen, maar vroeger hadden ze die luxe niet. Toen werd dit gedaan door middel van een soortgelijke cup en een vlam en haalde ze op deze manier het gif na een slangenbeet uit de huid. Ook werd dit gedaan bij koorts en vele andere pijnklachten.
Verschil tussen glas en siliconen
Tegenwoordig heb je cupping sets die zijn gemaakt van glas en van siliconen. Beide hebben natuurlijk zijn voor en nadelen. Zo zijn cups van siliconen vaak ook zachter en kunnen deze worden gebruikt op plekken waar de huid gevoelig is zoals het gezicht. De cups van glas zijn dus harder maar dit zorgt wel voor een beter vacuüm. Glas daarentegen is wel breekbaar.