Balayage is een term die je waarschijnlijk vaak voorbij hebt zien komen. Dit is logisch en anno 2022 is balayage echt een trend geworden. Balayage is Frans voor vegen en wordt normaal gesproken op deze manier ingezet. Het is een kleur die met een kwast op het haar geveegd wordt. Je krijgt hierdoor een subtiele overgang en dit maakt het haar ontzettend mooi. Het is een trend die al heel lang het straatbeeld domineert voor vrouwen die meer kleur in hun haren willen hebben. Het voordeel van balayage is dat je niet iedere 2 weken naar de kapper hoeft te gaan. Dit moet natuurlijk wel met highlights en dat maakt deze vorm zoveel beter en fijner. Wil jij weten hoe vaak je het moet laten bijwerken? En waar je op moet letten? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Hoe vaak balayage laten bijwerken?

Wanneer je balayage laat zetten, wil je natuurlijk zo lang mogelijk plezier ermee hebben. Toch kan het zijn dat de kleur langzaam aan vervaagd en dit is heel vervelend. De meeste kappers adviseren om het niet heel vaak te laten zetten. Je doet dit 3 keer per jaar en dit moet al snel voldoende zijn. Hoe vaker je dit doet, hoe slechter dit is voor je haren. Het ligt er ook aan welke effect je wilt bereiken. Daarnaast moet het goed onderhouden worden en is het misschien verstandig om niet veel in de zon te zitten. Er zijn genoeg natuurlijke producten te vinden op het internet, die het effect van balayage langer laten zien. Door het goed te onderhouden met de juiste shampoo voor de kleur, is het makkelijk om het lang goed te houden. Hierdoor is uitgroei ook moeilijker te zien en dat is natuurlijk een heel groot voordeel.

Aanbieder vinden

Balayage is iets wat veel vrouwen willen hebben en dat is ook niet zo gek. Het ziet er namelijk ontzettend mooi uit en daarom is het verstandig om een aanbieder te vinden. Een kapper kan deze dienst vaak voor je doen, maar niet iedere kapper kan het. Daarom is het heel belangrijk om goed op het internet te kijken. Je kunt op het internet eenvoudig een kapper vinden die voor jou dit kan uitvoeren. Kijk op de website van de kapper en controleer welke diensten aangeboden worden. 

Het is altijd handig om een aanbieder van balayage uit de omgeving te kiezen. Je hoeft op deze manier niet ver te reizen om het te laten uitvoeren. Zoek daarom op Google alleen naar kappers in de omgeving, zodat je hiermee ook geld kunt besparen. Ten slotte kan het handig zijn om ook meer te lezen over de prijzen. Soms zijn er specifieke dingen die wat meer geld kosten dan normaal. Door de prijzen goed te controleren, weet je precies welke aanbieder het beste aansluit op jouw wensen en behoefte. Je kunt vaak via de website van de kapper een online afspraak inplannen en langs komen voor jouw behandeling.